Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Počet pacientů vzrostl?  O pětinu až dvě třetiny?  Čím je to způsobeno?  Přešli k vám pacienti z jiných nemocnic? Z kterých?  Nebo prudce vzrostla nemocnost ve vašem regionu?

   Tak ono se léčí v průměru o polovinu pacientů víc a ještě vzrostly čekací doby? To zírám. Až zvýšíte počty hospitalizací a operací na dvojnásobek, vzrostou dvojnásobně i lhůty?  Podle vašeho blogu se to zdá pravděpodobné.

    Závěr:  Na základě vašeho článku teprve začínám věřit těm hlasům, které tvrdí cosi o černé díře a vlastně zbytečně vysokém pojistném.

0 0
možnosti

Vy jste ekonomický náměstek? Pak bychom se mohli shodnout alespoň na ekonomické samozřejmosti: pokud má vám platící pojišťovna úbytek pojištěnců, bude zřejmě požadovat méně výkonů.  Takže za ně méně zaplatí  (ostatně - kdyby byl úbytek pojištěnců 20%, z čeho by platila.

  Pokud jste toto nevzal do úvahy, nedivím, se, v jakém ekonomickém stavu ta vaše nemocnice je.

PS: Nezvýšily se platby od ostatních pojišťoven, kterým by se měl počet pojištěnců zvýšit?

0 0
možnosti

To jste se pěkně zamyslel. 

Jenom že většinu informací tajíte. Taky Vám pokusím  vyčíst budoucnost. Až Ti vaši hoši vezmou zdravotnictví do rukou, to bude ale úplně jiný průs vih. Možná Vám konkrétně pomůžou, ale když nedokázali nic, když byly u vesla a ani neudělali nic, když vládli krajům, co asi tak udělají za podstatně horší situace než byla za špidly, grosse a Paroubka?

Námět k dalšímu zamyšlení. úhradová vyhláška MZ je to zlo, jak říkáte. Souhlasím. Přijímala se před rokem. Ředitelé nemocnic s ní nesouhlasili, neb tvrdili přesně to, co nastalo. Většina nemocnic je ovládaných kraji, samosprávami. Pokud by se ředitelé těchto nemocnic domluvili a šprajcli, nikdy by taková vyhláška nebyla, slavné MZ by ji muselo předělat. generalita soc dem o tom uvažovala. Proč se to odpískalo? Proč soudruzi, proč?

Taky mám pro Vás námět na článek. Od konce 90 let jsou nemocnice placeny s brutální nespravedlností, také ta Vaše mimochodem, což jistě není pro Vás žádná novinka. Vyčísleno je to od roku cca 2005.

Napište článek, jak generalita soc dem bojovala  a kde všude o narovnání plateb (BR v DRG)!!! Taky vaše smetánka ve vedení VZP!!!! To by bylo počteníčko!

!! http://selucky.blog.idnes.cz/c/366374/Sasci-nebo-lhari.html

2 0
možnosti

V popisku stojí: zamyšlení politika ČSSD, to je dobrý oxymoron.

2 0
možnosti

Autor má pravdu. Ale není to tak jednoduché .Co se zatím skrývá ? Privatizace. Lékaři na tom neprodělají, méně už vydělávat nemohou / o služby vám nikdo soudný nestojí/. A co věčně nespokojení pacienti ?Chrenek vám zvyší pojistné na trojnásobek a cena lékařské práce také stoupne. Stejná operace slepého střeva stojí v Rakousku 8 000 eur a u nás 16 000 Kč. Vy také vyrábíte euro za 2 Kč ? Pán náměstek má 100% pravdu, já však Chrenkovi fandím. Brzy bude konec socialismu ve zdravotnictví. 740 Kč za státního pojištěnce se vám zdá normální ? / státních pojištěnců je 5 mln /. Chceš službu ? Tak zaplať. Heger dobře věděl k čenu směřuje socialismus ve zdravotnictví. Ke krachu. Naše zdravotnictví to je gulášová polévka za 50 haléřů. RvRvRv

1 0
možnosti

operace tlustého střeva, mělo být / zdroj : profesor Pafko/

0 0
možnosti
Foto

Hezká agitka.

Jenže jste, milý autore, poněkud pozapomněl vzít nás za kulisy, předestřít nám vztahy s "kulichy" (jak je nazval ředitel Motola) a také to, že každou nemocnici má ve své tzv, "gesci" zpravidla jeden člověk z řad "kmotrů" popř. vysokých stranických funkcionářů.

Nesnažte se tady psát, že to není pravda. Pravda to je, zrovna jako finanční toky více či méně kvalitně dokladované, směřující do jiných vod, než jsou ty potřebné a legální.

Nenapíšete nám o tom?

5 0
možnosti

Já si myslím, že je to příprava na další z řady privatizací.

Co musím udělat, abych nějakou oblast veřejných služeb mohl hodit do klína vybraným soukromým subjektům?

Musím ji napřed vyhladovět.

1 0
možnosti

Následuje druhý krok, kdy s podotknutím, že na to stát nemá, ji předám soukromníkům.

Ti se projeví jako skvělý hospodář a budou mít výtečné hospodářské výsledky (zisky pokud možno odstěhují do zahraničí, aby z nich u nás neplatili ani korunu).

Má to jedinou vadu - nedoplatíme se.

A tak v cenách soukromým subjektům zaplatíme mnohem víc, než kolik jsme platili v daních státu.

Viz třeba hospodaření s vodou, kdy za kubík platíme totéž co obyvatelé Paříže (při méně než polovičních příjmech obyvatel Prahy).

0 0
možnosti
Foto

jsem opravdu zvědavý, na koho to budete svádět za čtyři roky

4 0
možnosti

Přes silný emoční nábor a skrytou agitku má bohužel pan náměstek pravdu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 394x
Jsem bývalým náměstkem ředitele Klatovské nemocnice, člen Zastupitelstva města Klatovy a člen Zastupitelstva Plzeňského kraje. Působím jako poslanec v Parlamentu ČR. Jsem ženatý a mám dvě dcery. Mezi mé koníčky patří literatura faktu, historie, motorismus a vaření.

Seznam rubrik